Nieuws en agenda

Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van Wereldwijs in de praktijk, nieuwe artikelen, documentaires en ideeën voor filosoferen met o.a. kinderen en jongeren?

Mail naar info@wereldwijs-filosoferen.nl en ontvang elk kwartaal de nieuwsbrief.

Nieuws

Masterclass/ Intervisiedag voor gevorderden
Voor alle deelnemers aan één van de Verdiepingstrainingen of volledige Opleidingen van de afgelopen jaren van WonderWhy en Wereldwijs Filosoferen, is er nu op veler verzoek een speciale professionaliseringsdag. Klik hier voor meer informatie.

Wil je leren in gesprek te gaan met kinderen?
Bekijk de nieuwe training ‘In gesprek met kinderen’ hier.
Het doel van deze training is een betekenisvol gesprek voeren met kinderen, waardoor je goed contact en vertrouwen opbouwt met kinderen, en zicht krijgt op de beleving van kinderen. Hierdoor begrijp je elkaar beter en communiceer je effectiever. Voor kinderen betekent het ‘zich laten horen en gehoord worden’ heel veel: die erkenning maakt dat zij hun gevoelens en gedachten kunnen uiten, en zodoende meer welbevinden ervaren.

Nieuwe activiteiten omtrent mediawijsheid:
-n.a.v. de Kinderboekenweek over Feest: Workshop: ‘Is facebook alleen maar feest?’
-n.a.v. de Week van de Mediawijsheid:
Lessenserie ‘Ik ga wijs om met de media’ en workshop ‘Selfies; een beeld van jezelf?’.

Socratische gesprekken in Nijmegen
Voor een groep socratisch gespreksleiders organiseer ik iedere tweede donderdagavond van de maand een socratisch gesprek met intervisie.
Daarnaast kun je zelf een socratisch gesprek aanvragen, op de locatie, de dag en het tijdstip van jouw voorkeur (minimaal 5 deelnemers).

Wat is een socratisch gesprek?
Een socratisch gesprek is een filosofisch gesprek, waarbij een vraag wordt onderzocht die iedereen wil onderzoeken. Er ontstaat een gezamenlijk onderzoek naar elkaars bevindingen, meningen en veronderstellingen, vanuit een concreet voorbeeld uit eigen ervaring.