Nieuws en agenda

Nieuwsbrief
Wil je op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van Wereldwijs in de praktijk, nieuwe artikelen, documentaires en ideeën voor filosoferen met o.a. kinderen en jongeren?

Mail naar info@wereldwijs-filosoferen.nl en ontvang elk kwartaal de nieuwsbrief.

Activiteiten

Na het succes in de afgelopen jaren, kun je ook in het schooljaar 2023-2024 en
2024-2025 een complete opleiding volgen om te leren filosoferen met kinderen en/of jongeren. Meer info: Opleiding Kinderfilosofie.nl 

Masterclass/ Intervisiedag voor gevorderden

Voor alle deelnemers aan één van de Verdiepingstrainingen of volledige Opleidingen van de afgelopen jaren van WonderWhy en Wereldwijs Filosoferen, is er nu op veler verzoek een speciale professionaliseringsdag. Klik hier voor meer informatie.

Wil je leren in gesprek te gaan met kinderen?
Bekijk de training ‘In gesprek met kinderen’ hier.
Het doel van deze training is een betekenisvol gesprek voeren met kinderen, waardoor je goed contact en vertrouwen opbouwt met kinderen, en zicht krijgt op de beleving van kinderen. Hierdoor begrijp je elkaar beter en communiceer je effectiever. Voor kinderen betekent het ‘zich laten horen en gehoord worden’ heel veel: die erkenning maakt dat zij hun gevoelens en gedachten kunnen uiten, en zodoende meer welbevinden ervaren.

Socratische gesprekken in Nijmegen
Voor een groep socratisch gespreksleiders organiseer ik één keer per twee maanden op een donderdagavond een socratisch gesprek met intervisie. De verschillende gespreksleiders leiden om de beurt het gesprek, elk op hun eigen wijze. We wisselen ervaringen uit (als deelnemer en gespreksleider) en leren zo van elkaar.
Daarnaast kun je zelf een socratisch gesprek aanvragen, op de locatie, de dag en het tijdstip van jouw voorkeur (minimaal 5 deelnemers).

Wat is een socratisch gesprek?
Een socratisch gesprek is een filosofisch gesprek, waarbij een vraag wordt onderzocht die iedereen wil onderzoeken. Er ontstaat een gezamenlijk onderzoek naar elkaars bevindingen, meningen en veronderstellingen, vanuit een concreet voorbeeld uit eigen ervaring.