Training In gesprek met kinderen

Klik hier voor de flyer met praktische informatie 

Misschien ken je ’t wel: je zit met kinderen aan tafel. Een paar kinderen willen wel iets vertellen, maar een goed gesprek komt niet op gang. Want terwijl de één iets vertelt, kletst de ander er door heen. Je doet moeite om de orde te bewaren, en ondertussen moet ook dat korstje nog op en die beker melk nog leeg…Jammer, want je had het zo gezellig gevonden om met elkaar in gesprek te gaan. Je bent nieuwsgierig naar wat kinderen mee maken, hoe ze dat ervaren, wat ze erbij denken en voelen. Kinderen verwonderen zich nog zo mooi over de wereld om zich heen…

Het doel van deze training is een betekenisvol gesprek voeren met kinderen, waardoor je goed contact en vertrouwen opbouwt met kinderen, en zicht krijgt op de beleving van kinderen. Hierdoor begrijp je elkaar beter en communiceer je effectiever. Voor kinderen betekent het ‘zich laten horen en gehoord worden’ heel veel: die erkenning maakt dat zij hun gevoelens en gedachten kunnen uiten, en zodoende meer welbevinden ervaren.

Doelgroep:
Opvoeders van kinderen van 3 t/m 12 jaar: pedagogisch medewerkers op een KDV, PSZ, BSO, of leefgroep, gastouders, leerkrachten of overblijfouders op een basisschool, (groot)ouders of verzorgers.

De training wordt op locatie gegeven, in twee dagdelen van 5 uur, of vier dagdelen van 2.5 uur. Kosten per deelnemer: 225 euro excl. BTW.

Na elke bijeenkomst van de training voer je minimaal één gesprek met een groepje kinderen, om het geleerde toe te passen. De bijeenkomst bestaat naast kennis over communiceren vooral uit veel oefenen, en feedback geven en ontvangen. Na deze training start je met vertrouwen een gesprek met een groep kinderen.

De training is ook mogelijk als workshop voor pedagogisch medewerkers, of als ouderavond.

Vraag naar de mogelijkheden via Karen Faber.